maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kevät!
Basilikat ja oreganot itää jo, Viherpeukalot-tilaus on viimeistelyä vaille valmis, on suunnitelmia ja ideoita ja haaveita... ;)
Kevät!

Sisälläkin näyttää hyvältä. Viherkasvimäärä on pitkästä aikaa lisääntynyt, vaikka pitkä matka onkin vielä siihen vajaaseen 50 sisäkasviin mitä joskus oli. Talvi ei ole tällä kertaa edes päässyt verottamaan, kun valikoima oli jo ennestään aika suppea. Jonkun palmuntyngän taisin heittää pois joulun jälkeen, samoin roskastavat begoniat saivat lähdön (jaoin niistä kuitenkin pistokkaita mm. anopille, joten sieltä voin sitten käydä hakemassa takaisin jos alkaa kaduttaa... :)).
Tällä hetkellä sisällä siis:

Aeschynanthus 'Mona Lisa'
Calathea 'Dottie' 
Ceropegia woodii
Chlorophytum comosum 'Bonnie'

Clivia miniata
Dragaena fragrans Epipremnum pinnatum 'Aureum'
Epipremnum pinnatum 'Marble queen'
Epipremnum pinnatum
Ficus elastica
Haworthia pumila
Tradescantia ??

Kultaköynnökset, Donnie, fiikus, tuoksutraakki & herttalyhty kuvassa. Ikkunalaudalla myös viime kesän sadosta koristekurpitsa, ja huomioi myös sisäinen Hemulini viidakkonsa keskellä!
Näistäkin kolme on mulla vain hoidossa; tuoksutraakkipuu, yksi kultaköynnöksistä sekä kliivia. Pisimpään on nyt ollut tuo soihtuköynnös, ja se onkin ainut mitä olen valmis tekohengittämään hamaan hautaan saakka... Uusin ihan oma on äidiltä saatu fiikus.

Yhteensä 12 kasvia, ja nekin kaikki tungettuna parille hassulle neliölle tähän "työhuoneeseen". Pysyypä ilmankosteus hyvänä... :)

Hain myös äiteen puutarhasta kirsikka- ja omenapuun oksia maljakkoon lämpiämään ja kukkimaan.
Sitä, ja siementilauksen saapumista odotellessa... :)

Parvekkeella on aika nolosti naapurin katin lyttyyn istumia callunoita (jotka ovat muuten kyllä säilyneet hyvinä!), sekä paleltuneet syklaamit & joulukaktus ja muratti. Örh.

Teoriatasoa suurempia suunnitelmia vähäsen haittaa asuntotilanteen epävarmuus. Palsta jää melko varmasti tältä kaudelta vuokraamatta, ja aionkin siis keskittyä enempi parvekeviljelyyn - jos siis tulevassa asunnossamme on parveke. Pakko olla.

2 kommenttia:

  1. Voi ... mulla on aivan kauhea tuska Viherpeukaloiden kanssa, kun laskun loppusummaksi meinaa koko ajan tulla jotain aivan uskomatonta! :-D Yritän vielä jarrutella intoani ja miettiä, mitä oikeasti tarvitsisin.

    Onneksi pääsen vähän hamstraamaankin ja testailemaan erikoisuuksiakin kun äitini pyysi mua suunnittelemaan heidän pihalleen perennapenkin. :-) Yritän tehdä sen nyt oikein oppikirjojen mukaan, eli sellaisen, että siinä olisi aina joku kukassa alkukeväästä myöhäissyksyyn ja että se olisi väreiltäänkin kivan näköinen.

    VastaaPoista
  2. Mä yritän saada parvekkeelle nyt sitä kestoa, mutta oikeasti, on aika hankalaa. Jo se runsaudenpula, rajallinen tila, ja ihan jo se inhottava fakta (mistä avaudun varmaan joka kerta), että mä en edes tiedä millainen parveke meillä on kesällä :D

    VastaaPoista