keskiviikko 25. elokuuta 2010

Ei ole kuollutta

Tadaa :)

Heitin jo hanskat tiskiin tuon palstan kanssa, sikäli jos joku ei ole arvannut tästä päivittämättömyydestä jo.

Kävin tänään kuitenkin kurkistelemassa miltä siellä näyttää, viimeksi ei näyttänyt oikein millään joten hain kaikki tavaratkin jo pois.

No, olihan siellä.. Perunoita nousi säälittävä kahden hengen päivällisen määrä n. kahdeksalta rivimetriltä (nostin n. puolet, ja olivat pieniä ja kituneita), kesäkurpitsanalkuja oli yksi (pieni) ja avomaankurkunalkuja kaksi (pientä).

Parveketomaatit sen sijaan ovat tehneet kiitollisesti satoa, Totemit olivat aika pettymys (toinen taimi näivettyi heti tomaatit tehtyään, eikä kerennyt kypsyttää raakileita, ja toinen yhä hengissä oleva on tehnyt tasan kaksi tomaattia jotka kyllä näyttävät kypsyvän) mutta tämä yksi Tumbler on tehnyt paljon pieniä, ihan kohtuullisen hyvän makuisia pikkutomaatteja, yhteensä ehkä n. 30-40 kappaletta. Puolet on jo syöty ja puolet on vielä kypsymässä, epäilen kyllä, etteivät ehdi enää kun on jo ilmat viilenneet.

"Koristeköynnös"-pussista tupsahti sitten krassi (joka kukki kauniisti kunnes kaaliperhosyhdyskunta päätti perustaa siihen perheensä), vaaleanpunakukkainen päivänsini(??) sekä ... koristekurpitsa :D Harmittaa, etten laittanut enempää kuin yhden parvekelaatikollisen, sillä tuli ihan komea istutus. Ensi kesänä sitten :)

Hetki on sitten vielä aikaa odotella ennen kuin palstakausi päättyy, ja ensi vuonna... noh, enpä tiedä. Ehkä sen voisi vuokrata uudestaankin, ja pistää pelkkää perunaa täyteen :) Tai jotain muita low maintenance -kasveja. Jäi kyllä aika turhautunut olo alkukesän palstallepääsemisongelmien ja kuiva+savimaa -yhdistelmän jälkeen, mutta olen kyllä ihan positiivisesti yllättynyt jo noista perunoistakin.

Mutta!
Nyt voi jo sanoa olevan syksy, ehdoton lempivuodenaikani. Parvekeistutukset vaihtuu, laatikoihin haen callunoita ja muuten turvaudun lemppareihini syklaameihin.

Kyllä se tästä :)

1 kommentti:

 1. Hei, älä lannistu!
  Hauskaa, että olet palannut.
  Totta ihmeessä palsta on vuokrattava myös ensi keväänä, haloo!

  :-)

  T. Partsipuutarhuri

  VastaaPoista