perjantai 7. toukokuuta 2010

Ilma ei oikeen tänään tiedä, että pitäisikö sitä sataa vai ei. Sadetutka sanoo, ettei Turku ihan kastuisi, ilma on kyllä paaljoon sadettalupaavampi. Eli ts. jos lähden pitkälle lenkille, alkaa sade. Jos teen vain lyhyen lenkin, on koko päivä kuiva. Jee... Keli on muutenkin siis sellainen sateenkalsea, kylmä viimainen tuuli ja kaikenkaikkiaan harmaa ilma.

Olen nyt ulkoiluttanut tomaatintaimia päivisin ulkona, ja heitin eilenostetun Tumblerinkin tänään pihalle. Ehtivät olla alta pari tuntia kun huomasin, että Tumbler ainakaan ei digannut kylmästä ilmasta (voiko lehdet oikeasti ottaa nokkiinsa jo alle parin tunnin ulkoilusta, vaikka keli onkin muuta kuin "suojaisa ja aurinkoinen"??) joten nostin sen sisälle. Siinä on muutamia nuppujakin, muuten. Hetken päästä perässä tuli sitten varmuuden vuoksi vielä Totemitkin sisälle, vaikka ne eivät näyttäneetkään ottaneen nokkiinsa.
Tämän päivän ulkoruokinnassa on siis vain tuo ihanainen suklaaminttu, jota ei näytä haittaavan.

Tomaatit jäävät tosiaan parvekkeelle, meillä ei ole laseja ja tuulikin sattuu sopivasti osuessaan todella pahasti, ja suoraa aurinkoakin tulee vain muutaman tunnin verran päivässä. Parveke on kuitenkin hyvin hajavalossa, eli ei sitä mikään suorastaan varjosta, joten toivon tomaattien viihtyvän siinä.

Aikomus on laittaa Tumbler amppeliin kun se kuulemma amppelitomaatti on, ja Totemit näillä näkymin kasvatussäkkiin. Ei tarvitse alkaa arpomaan lannoituksen kanssa noiden kanssa, luulen että palstalla tulee sitä arpomista ihan riittämiin.

Huomenna (lauantai, vapaapäivä <3) aion plotata avomaankurkkuja taimettumaan. Timjamia meni jo tänään purkkiin, oli niin nopea homma. Kylvin suoraan siihen mihin ajattelin sen jättääkin, timjamin siemenet on niin älyttömän pieniä ettei mun sorminäppäryydellä niitä paljoa käsitellä.








Timjamin naapurissa on ruokotraakkipuu, jonka pitäis näköjään päästä pesulle. Naapurin on siis vallannut punkkiyhteiskunta. Ihkua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti